fredag den 1. marts 2013

Kreditorer – fortæller de hele sandheden?


Skrevet af Marcelino Combanda og Mark Jørgensen

 

Vi lever i en finansiel verden som består af lån og udbetalinger. Man skal ud til en kreditor og låne penge til, f.eks. at købe sit drømme hus, eller bilen man lige står og mangler. Det kan i sig selv være rigtig nemt at låne pengene, men når det så kommer til tilbagebetalingen af det lånte, kan man nemt ramme i en krise, fordi man ikke lige fik set det med småt.

Det er her den globale finanskrise kommer ind i billedet. Mange mennesker i den vestlige verden  optager lån som de ikke er i stand til at betale tilbage.

 

Hvorfor skal man passe på med at låne penge?

Mange kreditorer og banker stiller usandsynlige store krav til de penge der skal betales tilbage.  De fleste der optager lån, eller køber ting på afbetaling glemmer at læse de ting der står med småt omkring tilbagebetalingen. Dette er en af de fejl der oftest sker, når folk klikker sig ind på en hjemmeside hvor man kan optage et lån på godt og vel, 15 minutter. De fleste tænker ikke over at der skal betales en fast månedlig rente af beløbet samt, en årlig ÅOP rente af beløbet. Disse renter får pludseligt tilbagebetalings beløbet til at stige markant.

 

Det med småt.

Hvis man kigger på nogle af de forskellige reklamer fra de forskellige kreditorer, er det nogenlunde det samme der står i dem alle, optagelse af lån, hvad det indebærer, og så oplyser de om den faste rente og den årlige ÅOP rente, men på en uoverskuelig måde, som nok forvirre mere end det gavner.

 

 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar