fredag den 1. marts 2013

Tupac - Dear Mama ♫


 
Af Elif Yilan og Maida Kanwal

 

 

Tupac Amaru Shakur (16. juni 1971 - 13. september 1996). Han var en amerikansk sanger og skuespiller. Tupac solgte over 75 millioner album, og var en af de største musikkunstner i Amerika. Tupac lavede primært musik, som havde temaerne vold, racisme, sociale problemer og konflikter med andre. Et godt eksempel på hans musik er sangen Dear Mama, som udkom i hans fjerde album All Eyez On Me. Tupac begyndte sin karriere som roadie, støttedanser, og MC for den alternative hiphop-gruppe Digital underground.

Tupac’s professionelle underholdnings karriere begyndte i begyndelsen af 1990'erne, da han benyttede sine rappe-kvalifikationer som støtte-vokal i Digital Undergrounds "Same Song" fra soundtracket til filmen fra 1991 Nothing but Trouble. Sangen blev senere udgivet som den ledende sang, da den udkom på en EP This is an EP Release. Tupac medvirkede også i den medfølgende musikvideo. Efter hans rap, medvirkede han på et Digital Underground album, Sons of the P. I november 1991 udgav han sit debutalbum 2Pacalypse Now.

Tupac elskede at læse og var derfor en læsehest. Han blev inspireret af en lang række forskellige forfattere, herunder William Shakespeare, Alice Walker, og Khalil Gibran. I sin bog Holler If You Hear Me: Searching for Tupac Shakur, beskriver professor Michael Eric Dyson(University of Pennsylvania Avalons), at have at have besøgt Tupac’s vens hjem (Leila Steinberg) for at finde et hav af bøger der engang tilhørte Tupac.

Tupac erklæerede sig aldrig, som tilhænger af en bestemt religion, men han var opfostret, som en kristen da hans mor var det. i hans sang tekster såsom "Only God Can Judge Me" kan man fornemme at han troede på Gud. Han havde også tatovering af et kors på ryggen. Mange i dag beskriver ham som en deist. Han troede på Karma, men afviste et bogstaveligt et liv efter døden og en organiseret religion. Et andet eksempel på at han kunne have været kristen er hans citat ”The reason I can sell 6 million records is because of my faith in Jesus, in God.”

 

Anmeldelse  (beklager dårlig billedkvalitet, red.)

Michael C.U.P. Rasmussen* kommer frem med sine stærke holdninger om, at Tupac ikke kan leve op til det man vil gøre ham til. Rolling Stones har sagt at de ser ham, som den nr. 86 bedste kunstner, hvilket er stort og når man tænker på at han har solgt over 75 millioner albums. Stort tal for en person der ikke kan leve op til det man vil gøre ham til.

Hører man Tupac tænker man at han sikkert var en dreng, som levede i et hårdt miljø, og ja det gjorde han, men hans tekster er fuld af realitet og en masse mennesker kan sagtens relatere til det. Han lægger ikke skjul på hans følelser og det han siger, er ikke overfladisk, og det kan bekræftes af hans mor og hans omgangskreds.

 
 

*http://www.e-pages.dk/gaffa/1996-5/20

Dear Mama sang teksten

Ingen kommentarer:

Send en kommentar